MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz...
fot. Vaishnav Chogale/unsplash.com

Co zrobić, żeby grill był zdrowszy? Te metody polecają dietetycy. Zobacz najlepsze sposoby na przygotowanie pysznych dań z grilla

Grilluj nad żarem, unikaj płomieni

Pośpiech nie sprzyja zdrowemu grillowaniu – zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, dokładnie wypal węgle, by przestały się dymić, tylko się żarzyły.

W tym czasie wyjmij przyprawione produkty z lodówki, gdzie powinny być przechowywane, by nie uległy zepsuciu, i odczekaj, by się ogrzały. Zwykle wystarczy 30-60 minut.

To ważne, by zawsze grillować mięso o temperaturze otoczenia. Jeśli położysz na ruszcie wciąż zimne, zmiana temperatury może sprawić, że po upieczeniu będzie twarde.

Zobacz również

Naszych pograniczników nic nie zaskoczy. Sprawdzili się w trudnych sytuacjach

Naszych pograniczników nic nie zaskoczy. Sprawdzili się w trudnych sytuacjach

Protest w Chojnicach. Nie chcą budowy zbiornika retencyjnego

NOWE
Protest w Chojnicach. Nie chcą budowy zbiornika retencyjnego

Polecamy

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Rejestracja w Netflix bez tajemnic – co warto wiedzieć?

Szybki sposób na gładką skórę po goleniu. Produkty łagodzące masz w zasięgu ręki

Szybki sposób na gładką skórę po goleniu. Produkty łagodzące masz w zasięgu ręki

Konwenty, czyli naprawdę niezwykłe wydarzenia. Na czym dokładnie polegają?

Konwenty, czyli naprawdę niezwykłe wydarzenia. Na czym dokładnie polegają?